200 малюків народились у пологовому Чорткова

Життя
200 малюків народились у пологовому Чорткова

Із січня по вересень включно у пологовому відділенні Чортківської центральної міської дікарні побачили світ 200 дітей. Із Чортківської громади – 57 малюків, серед них 26 хлопчиків та 31 дівчинка. Решта – з інших громад та навіть районів.

Як зазначили у міській раді, у 2023 році в пологовому Чорткова народилось 225 дітей. Тож з радістю можна констатувати, що цьогорічні показники народжуваності наразі випереджають минулорічні.

Слід нагадати, що Чортківська міська рада виплачує по 10 тис. грн сім’ям (виключно – жителям Чортківської громади) за народження дитини. Ці кошти виплачують додатково, крім тих, що передбачені з державного бюджету.

Головна умова для отримання виплати: батьки повинні бути зареєстровані на території Чортківської громади, так само дитинка також має бути зареєстрована тут.

У 2025 році зміняться умови для отримання виплати, а саме: дитина повинна бути народжена у пологовому відділенні Чортківської центральної міської лікарні; хтось один із батьків повинен офіційно працювати у Чортківській громаді, тобто бути платником податків до місцевого бюджету (це не стосується людей з інвалідністю); породілля має бути зареєстрованою у Чортківській громаді не менше ніж за 3 (три) місяці до дня народження дитини.

Залишити відповідь