Кремль може залучити північнокорейських військових до зимових штурмів на сході України

Політика

Враховуючи тактику на лінії фронту росії, яка переважно залишається байдужою до людських життів, військових із КНДР можуть залучити до зимових штурмів для взяття Покровська або іншої ключової позиції на східному фронті України.

Про це повідомляє The Guardian.

Сем Кренні-Еванс із дослідницького центру Royal United Services Institute вважає, що північнокорейські війська можуть бути використані Москвою для виконання різних завдань – поблизу лінії фронту для підтримки матеріально-технічного та інженерного забезпечення, зокрема транспортування боєприпасів, копання укріплень, або всередині росії, щоб замінити російських військових чи просто з метою навчань.

Зазначається, що відправлення військ із КНДР до росії має очевидні політичні переваги для обох сторін. Насамперед це значне посилення відносин між двома членами «Вісі потрясінь» (росією, Китаєм, Іраном і Північною Кореєю), учасники якої прагнуть кинути виклик домінуванню Заходу.

«росія запропонувала Пхеньяну таку політичну підтримку, яку раніше надавав лише Пекін, і це підбадьорює Північ», – сказав Річард Фонтейн, виконавчий директор Центру нової американської безпеки, додавши, що росія може передати ракетні та підводні технології Пхеньяну.Нагадаємо, що Сеул може направити в Україну своїх військових та розвідників. Це, у свою чергу, буде відповідь на відправку військ КНДР до росії.

Раніше ми писали, що Міністерство закордонних справ Південної Кореї викликало російського посла у Сеулі, щоб висловити протест із приводу відправки Північною Кореєю своїх солдатів для ведення війни росії проти України.

Також нагадаємо, що президент Південної Кореї Юн Сок Йоль обговорив із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте питання відправки північнокорейських військових до росії для участі у війні проти України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь