Литва візьме на реабілітацію звільнених українських полонених

Політика

Українські та литовські народні депутати на ІІ сесії Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки домовилися про співпрацю з реабілітації українських військовополонених.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

«Українська делегація обговорила питання реабілітації військовополонених із міністром національної оборони Литовської Республіки Лаурінасом Кащюнасом та головою Комітету національної безпеки та оборони Сейму Арвідасом Поцюсом. Українські та литовські депутати домовилися про співпрацю в реабілітації першої групи українських військовослужбовців із досвідом полону», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Координаційний штаб продовжує міжнародну діяльність для того, щоб забезпечити реабілітацію військовослужбовців та цивільних після російської неволі, оздоровлення за кордоном дітей з родин, постраждалих від російської агресії, а також дипломатичний, медійний та економічний тиск та Російську Федерацію як агресора і порушника міжнародного гуманітарного права.

До України 19 жовтня повернулось більш як 90 захисників з російського полону. Це вказує на те, що позиції України посилюються.Також ми писали, що у Києві провели акцію з підтримки зниклих військових і тих, що перебувають у полоні.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь