Через два місяці МСЕК ліквідують — указ президента

Політика

Президент України Володимир Зеленський ввід у дію одне з рішень, прийнятих вдень 22 жовтня за результатами засідання Рада національної безпеки і оборони України, на якому розглянули ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності. Зокрема, з 31 грудня будуть ліквідовані МСЕК.

Про це сказано у відповідному указі, підписаному Зеленський. Про це повідомляється на сайті Офісу президента України.

За 3 місяці мають перевірити рішення МСЕК про надання інвалідності посадовцям. Сумнівні рішення переглянуть або скасують.

Нагадаємо, що Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Володимира Зеленського провела 22 жовтня засідання, на якому розглянула ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності. Голова Служби безпеки України Василь Малюк і міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповіли щодо перевірок і розслідування кримінальних правопорушень. За їхніми словами, є багато фактів зловживань і фальшивих інвалідностей посадовців.Малюк за підсумками засідання РНБО повідомив, що у 2024 році за матеріалами СБУ підозру отримали 64 посадовця медико-соціальних експертних комісій, а також скасовано понад 4 тис. висновків про інвалідність.

Генеральний прокурор України Андрій Костін подав у відставку.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь