Атаки на спиртзаводи РФ: експерти пояснили, для чого потрібні такі удари

Події України


Біохім — це не тільки горілка, це й спирти для аерокосмічної галузі.

Проти ночі 22 жовтня БпЛА атакували три області РФ, уразивши, в тому числі спиртзаводи — фахівці пояснили, що такі підприємства виготовляють компоненти, які необхідні для виробництва для пального, що йде на потреби російської армії, зокрема — авіації.

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації РНБО, лейтенант Андрій Коваленко, спиртзаводи використовуються для виготовлення не тільки спирту, але і палив для воєнних потреб і вибухових речовин.

«Українські БпЛА атакували 4 підприємства на території РФ: «Біохім» — переробка меляси та виробництво етилового спирту, Лужковський спиртзавод, Єфремовський спиртзавод, промислове підприємство Воронезької області. Це все — воєнні об’єкти, попри замаскованість під щось інше», — заявив фахівець.

Також ці атаки прокоментував в етері Київ24 директор безпекових програм Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук.

«Треба зрозуміти що спиртзаводи та взагалі біохім — це не тільки «путінка» (горілка – УНІАН), якою травиться російський народ. Це й спирти для оборонки — для оборонної промисловості, в тому числі в першу чергу, це аерокосмічна галузь, це авіація Росії», — пояснив експерт.

Він додав, що в Росії дуже багато заводів по виробництву спирту, та не кожен спиртзавод може виробляти технічні спирти для військових.



Джерело

Залишити відповідь