Путін боїться реакції Південної Кореї на відправку військових КНДР до України, — ISW

Події України


Москва щосили намагається знизити напруженість у відносинах з Сеулом.

Нещодавно з’явилася інформація, що в Росію прибули військові з Північної Кореї. Тепер Кремль побоюється, що у відповідь на це Південна Корея надасть Україні військову допомогу.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), Москва щосили намагається знизити напруженість у відносинах з Сеулом. На тлі посилення співправці РФ та КНДР, південнокорейське МЗС викликало посла Росії Георгія Зінов’єв. Росіяни намагались показати це як звичайну добровільну зустріч, а не дипломатичний виклик, додаючи, що співпраця між РФ та КНДР «не спрямована проти інтересів безпеки» Сеула.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков намагався запевнити, що ця співпраця «не повинна викликати занепокоєння» в інших держав, а саму інформація про присутність північнокорейських військ у Росії назвав «суперечливою».

На думку аналітиків, поведінка представників Кремля демонструє, що керівництво РФ дуже стурбоване перспективою потенційного повороту Південної Кореї у бік надання Україні необхідної військової підтримки. Це вказує на занепокоєння Москви щодо наслідків погіршення відносин із Сеулом для інтересів безпеки Росії в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

«Раніше Росія намагалася досягти прихильності Сеула, щоб пом’якшити наслідки своєї зростаючої залежності від Північної Кореї», — додали експерети.

Згідно з даними розвідки Південної Кореї, КНДР відправить на допомогу російській окупаційній армії 12 тисяч своїх військовослужбовців.



Джерело

Залишити відповідь