Як короткі штори можуть зробити кухню більш затишною

Війна

Довгий тюль, гардини або портьєри виглядають урочисто та святково. Але короткі штори для кухні є більш універсальним рішенням. Такі штори:

  • здатні захистити від сторонніх очей;
  • захищатимуть кімнату від палючого сонця:
  • додають домашнього тепла.

 І одночасно не з’їдають зайвий простір. Їх можна використати, навіть якщо вікно розташоване над робочою поверхнею. Тому це відмінний та практичний варіант для будь-якого дизайну кімнати.

Обирайте штори та ролети від компанії Alser вже сьогодні. І зможете насолоджуватися доступною ціною та відмінною якістю українського виробника. В каталозі ви знайдете чудові рішення для оформлення кухонного вікна і не тільки.

Короткі штори в кухню: що важливо враховувати

Кухня – особливий простір у будинку. Тут свій мікроклімат. Вологий, а під час приготування ще й жаркий. Плюс – досить сильний аромат страв. Високий ризик забруднення жиром або кіптявою.

Всі ці аспекти впливають на вибір декору. І, зокрема, враховуйте текстиль для кухні на вікнах. Він повинен мати ряд властивостей:

  1. Краще вибирати досить легку тканину, яку можна прати. Уникайте складного крою та зайвих декоративних елементів. Тканина має бути ще й стійкою до прання. І не втрачати колір та зберігати форму.
  2. Вбирання запахів тканиною. А також, вигоряння на сонці. Оцінити один із найважливіших моментів — наскільки матеріал горючий. Існують спеціальні вогнезахисні суміші.
  3. Зараз існують різноманітні просочення для тканини. У випадку з кухнею будуть актуальні матеріали, оброблені спеціальними грязе-, пило- та водовідштовхувальними складами.

Такий вибір важливий з функціонального та захисного боку. Адже, кухня – це особливе місце і оформлення тут має свої нюанси.

Види коротких штор

короткі штори

Як вибрати короткі штори? Є кілька різновидів коротких штор для кухні у сучасному стилі та не тільки. Наприклад:

  1. Австрійські, французькі та англійські. Всі три види завіс є підйомними. Вони схожі один на одного візуальною пишністю і багатством. Такий ефект досягається шляхом численних об’ємних складок.
  2. Римська штора – однозначно, вибір багатьох дизайнерів. Її легко зустріти в інтер’єрах різних стилів: від класики до хай-теку та лофта. Це полотно відрізняється простотою. Для нього не характерні ні рюші, ні волани.
  3. Штори-кафе. Їх можна назвати родичками класичних прямих. Відмінність у тому, що такі завіси закривають не все вікно. А лише його нижню частину. Їх можна повісити на шнур чи міні-карниз. Він кріпиться приблизно в середині вікна. Такий текстиль виглядає дуже атмосферно.
  4. Рулонні. Ще один різновид штор, який виглядає доречно відразу в кількох стилях. В такому випадку полотно намотується на штангу. Крім того, ролети мінімалістичні, їм характерна відсутність декору. Захист від сонця з такими короткими шторами цілком реальний. Адже, ви можете обрати затемнюючи варіанти.

Усі ці види варто розглядати при покупці коротких штор у кухню. Це допоможе правильно підібрати їх до інтер’єру кімнати.

Кольори та фасони коротких штор

короткі штори

Як виглядають сучасні фіранки на кухню? Подивіться на фото дизайнерських інтер’єрів. Їх рекомендують вибирати, орієнтуючись дизайн всього приміщення. Адже текстиль має доповнювати та підкреслювати загальний стиль, якщо вас цікавить затишна кухня.

В цілому, на декор кухні поширюються ті самі тенденції, що і на оформлення інших кімнат в будинку:

  1. Зверніть увагу на природні, натуральні та пастельні тони. А також, лаконічні форми. Відмовтеся від зайво блискучих тканин та пишних воланів.
  2. Психологи запевняють, що кольори впливають на почуття голоду. Найбільш «апетитними» вважаються червоний, жовтий, помаранчевий, яскраво-зелений. А ось синій, чорний, фіолетовий, навпаки, відбивають бажання перекусити.
  3. Головне пам’ятати, що занадто яскраві кольори зараз варто застосовувати з великою обережністю. Придивіться до їх відтінків. Вони можуть бути складнішими чи навіть «припиленими».

Дизайнери пропонують ще один цікавий хід – поєднати різні види декору. Наприклад, практичні короткі штори прямого крою на кухні можна підхопити на один бік. А під нею для захисту від сонця повісити рулонну. Або з’єднати легкі фіранки та жалюзі. Виходить дуже практична комбінація.

Замовляйте штори на кухню короткі від виробника «Asler». І зможете переконатися, що тут кращий вибір та відмінна якість серед усього українського ринку. Якщо потрібно, то консультанти компанії допоможуть вам у виборі. Вдалих покупок!

Залишити відповідь