Пухкі печені пиріжки з яблучною начинкою 😍

Війна

Пухкі печені пиріжки з яблучною начинкою 😍

Пухкі печені пиріжки з яблучною начинкою 😍

Пухкі печені пиріжки з яблучною начинкою 😍

 Інгредієнти (на 12 штук):
– ✅ 160 мл молока
– ✅ 5 г сухих дріжджів
– ✅ 80 г цукру
– ✅ 1 яйце
– ✅ 60 г вершкового масла
– ✅ 1/2 ч.л. солі
– ✅ Ваніль за смаком
– ✅ 420 г борошна

### Для начинки:
– ✅ 700 г яблук
– ✅ 2 ст.л. цукру
– ✅ 1/2 ч.л. кориці
– ✅ Лимонний сік

### Спосіб приготування:
1. Тісто: У підігріте молоко додати цукор, дріжджі, яйце, сіль та розтоплене вершкове масло. Поступово додавайте борошно, вимішуючи м’яке тісто. Важливо не перенаситити його борошном, аби воно не стало надто тугим. Тісто має бути ніжним і не липнути до рук. Залиште його на 1,5 години для підйому.
  
2. Начинка: Поки тісто підходить, приготуйте начинку. Наріжте яблука кубиками і тушкуйте на слабкому вогні з цукром та корицею. Яблука мають стати м’якими, карамелізованими, але зберегти форму.

3. Формування пиріжків: Тісто розділіть на кульки, накрийте рушником і дайте їм відпочити 5 хвилин. Розкочуйте кульки, покладіть начинку, формуйте пиріжки та знову накрийте рушником. Залиште ще на 30 хвилин, щоб вони піднялися вдвічі.

4. Випікання: Змастіть пиріжки збитим яйцем і випікайте в духовці при 180°C (верх і низ без конвекції) протягом 15 хвилин.

Смачного! ❤️

Родина загиблих братів-Героїв України Бутусіних досі очікує на квартиру від держави: “Ми не одні такі”
У грудні 2023 року президент Володимир Зеленський анонсував забезпечення квартирами всіх воїнів, яким присвоєно звання Героя України

Пенсія без стажу: скільки отримають українці, які ніколи не працювали
Українці, які не мають достатнього стажу для виходу на пенсію за віком або взагалі ніколи не працювали, не залишаться зовсім без допомоги від держави

22 жовтня: яке cьогодні свято. Що сувоpо забоpонено pобити в цей день, щоб не нaкликати біду
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 22 жовтня за новим і старим стилем, що можна і не можна робити, у кого іменини.

Залишити відповідь