Генсек НАТО пояснив, до чого призведе відправка військ КНДР в Україну

Політика, Світ

Якщо Північна Корея відправить свої війська до України, щоб воювати на боці росії, це значно загострить конфлікт, заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Про це повідомляє Reuters.

Рютте повідомив, що провів обговорення з президентом Південної Кореї Юн Сок Йолем про тісне партнерство альянсу з Сеулом, приділивши особливу увагу співпраці у сфері оборони та промисловості, а також взаємопов’язаній безпеці Євроатлантичного та Індо-Тихоокеанського регіонів.

Нагадаємо, за даними ГУР, близько 11 тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку на сході росії з метою відправлення на війну проти України . Вони почнуть воювати вже у листопаді.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга звернувся до партнерів із закликом. Британський прем’єр-міністр Кір Стармер заявив, що «це свідчить про рівень розпачу» керівників рф.У НАТО не виключають, що солдати з КНДР можуть опинитися на полі бою в Україні. Однак зараз в альянсі немає підтвердження їхньої участі.

У Північній Кореї заперечують інформацію про направлення своїх військовослужбовців до росії для участі у війні проти України, вважаючи це «безпідставними чутками».

Раніше ми писали, що держава-агресор може залучити військових із КНДР до зимових штурмів для взяття Покровська або іншої ключової позиції на східному фронті України.

Тим часом Південна Корея заявила, що у відповідь на такий крок північних сусідів може направити в Україну своїх військових та розвідників.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь