Ізраїль підтвердив смерть імовірного нового очільника «Хезболли»

Політика, Світ

Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що близько трьох тижнів тому під час атаки на столицю Лівану Бейрут ліквідувала наступника лідера ліванського угруповання «Хезболла» Хасана Насралли — Хашима Сафі ад-Діна. Також йдеться про інших вбитих посадовців угруповання.

Про це повідомила ЦАГАЛ.

Тоді ізраїльські військові літаки атакували головний штаб розвідки терористичної організації «Хезболла», розташований під землею в центрі цивільного району Даха в Бейруті.

На момент атаки, як стверджує Ізраїль, у штабі було 25 посадовців «Хезболли», зокрема загинув очільник штабу розвідки ліванського угруповання Хосейн Алі Зіма та інші командири.

Увечері 27 вересня Ізраїль ліквідував голову «Хезболли» Хасана Насраллу. Офіційного повідомлення про призначення нового лідера «Хезболли» не було, але Al Arabiya писала, що наступником став 60-річний Хашим Сафі ад-Дін — двоюрідний брат Насралли, голова виконавчої ради руху.Раніше медіа повідомляли про загибель Хашима Сафі ад-Діна 5 жовтня та зазначали, що ціллю Ізраїлю міг бути саме він та інші високопоставлені представники «Хезболли» — під час удару вони проводили зустріч у підземному бункері. Представник служби безпеки Лівану заявив каналу Sky News Arabia, що шанси того, що хтось вижив на місці ізраїльського удару, майже нульові. Хашим був двоюрідним братом Хасана Насралли.

Тим часом, президент Франції Емманюель Макрон провів розмову з прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу. Лідери обговорили ситуацію в Лівані та на Близькому Сході.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАГАЛ) завдала нових ударів по столиці Лівану Бейруту. Ціллю військових був офіс банку, що фінансує операції терористичного угруповання Хезболла.

Також повідомлялося, що США можуть провести переговори з офіційними особами Лівану щодо припинення вогню з Ізраїлем.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь