У Литві оштрафували компанію за російські деталі до газопроводу

Політика, Світ

Литовська Національна рада з регулювання енергетики оштрафувала компанію Amber Grid за те, що вона встановила понад 120 російських деталей у газопровід між Литвою та Польщею, пише LRT.

Фірма має сплатити понад 81 тисячу євро штрафу.

Регулятор повідомив, що Amber Grid звинуватили у неналежному використанні газотранспортної системи шляхом встановлення в газопровід деталей, частина з яких не має документів, що підтверджують їх походження.

«Це збільшує ризик того, що газопровід не буде безпечним та надійним у довгостроковій перспективі… Але ми в жодному разі не хочемо сказати, що система небезпечна в експлуатації, оскільки подібних сигналів від компанії ми не отримували», – додав голова Нацради Ренатас Поціус.

Позапланова перевірка Amber Grid відбулася ще у квітні цього року. Тоді регулятор зобов’язав компанію замінити 123 підозрілі деталі, встановлені без відповідних сертифікатів і виготовлені з неякісної сталі, на яких побачили маркування, написане кирилицею.Однак Amber Grid не організувала і не провела належним чином обслуговування газопроводу, а призначені компанією технічні нагляди не забезпечили якість і контроль будівництва. Оператор газотранспортної системи оскаржив цей висновок у суді.

Тепер Amber Grid заявляє, що кошти виплатить головний підрядник робіт.

Раніше ми писали, що Україна не має наміру продовжувати контракт на транспортування російського природного газу до Європи після 2024 року.

Також нагадаємо, що президент Фінляндії Саулі Нііністьо та лідер Китаю Сі Цзіньпін провели переговори щодо пошкоджень газопроводу Balticconnector у Балтійському морі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини

Залишити відповідь