WhatsApp дозволить зберігання контактів безпосередньо в додатку

Політика

WhatsApp оголосив про нову функцію, яка дозволить користувачам зберігати контакти безпосередньо в додатку. Це означає, що навіть якщо ви втратите свій телефон або прив’яжете новий пристрій до свого основного номера, ви побачите всі свої контакти, що зберігаються в хмарному сховищі WhatsApp.

Про це повідомляє The Tech Crunch.

До цього часу WhatsApp використовував для синхронізації контактів контактну книгу на телефоні. Якщо нова людина надсилала вам повідомлення в додатку, і ви хотіли зберегти її дані, інформація зберігалася локально на вашому пристрої.

Нова функція, яка незабаром буде запущена, дозволяє зберігати контакти на будь-якому пристрої, де буде WhatsApp. Ви також можете синхронізувати контакти, збережені у WhatsApp, зі своїм телефоном.

WhatsApp заявив, що розробив нову зашифровану систему зберігання даних під назвою Identity Proof Linked Storage (IPLS) для безпечного збереження контактів. Коли користувачі зберігають контакт, система генерує ключ шифрування на пристрої. Отримання ключа ґрунтується на автентифікації клієнтом свого первинного пристрою.Компанія також заявила, що ця технологія дозволить зберігати контакти за іменами користувачів. Тобто вам не потрібно буде ділитися своїм номером телефона, коли ви надсилаєте комусь повідомлення.

Конкуренти WhatsApp, Signal і Telegram, уже давно пропонують користувачам можливість ділитися з кимось своїм іменем користувача, не розкриваючи при цьому своїх контактних даних.

Нагадаємо, що з 2014 року WhatsApp управляє компанія Meta. Нещодавно Європейський Союз зобов’язав компанію Meta Platforms надати докладнішу інформацію про заходи, вжиті для боротьби з сексуальним домаганням до дітей в Instagram.

Месенджер WhatsApp тестує платформу обміну миттєвими повідомленнями для Android, яка дозволяє користувачам легко ділитися файлами з людьми поблизу без необхідності вводити номер телефону.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь