Штолен — це традиційний німецький різдвяний кекс, який відрізняється багатим смаком та ароматом спецій і сухофруктів.

Війна

Штолен — це традиційний німецький різдвяний кекс, який відрізняється багатим смаком та ароматом спецій і сухофруктів.

Штолен — це традиційний німецький різдвяний кекс, який відрізняється багатим смаком та ароматом спецій і сухофруктів.

І🥮Штолен — це традиційний німецький різдвяний кекс, який відрізняється багатим смаком та ароматом спецій і сухофруктів. Його зазвичай готують заздалегідь, щоб дати час настоятися, і аромати повністю розкрилися.

 Інгредієнти:
Для тіста:
– 250 г борошна
– 100 г вершкового масла
– 50 г цукру
– 1 яйце
– 1 ч.л. розпушувача
– 1/4 ч.л. меленої гвоздики
– 1/4 ч.л. мускатного горіха
– Цедра одного апельсина
– 50 мл молока

Для начинки:
– 100 г родзинок
– 50 г кураги
– 50 г цукатів
– 50 г мигдалю
– 50 г волоських горіхів
– 50 г марципану
– 50 г вершкового масла
– 2 ст.л. рому

Для глазурі:
– 100 г цукрової пудри
– 2-3 ст.л. лимонного соку

### Спосіб приготування:
1. Начинка: Замочіть родзинки, курагу та цукати в гарячій воді на 30 хвилин. Горіхи подрібніть, а марципан натріть на тертці. Розтопіть вершкове масло і змішайте з ромом. З’єднайте всі інгредієнти для начинки.

2. Тісто: Розігрійте духовку до 180°C. Збийте розм’якшене вершкове масло з цукром до пухкої маси, додайте яйце і збивайте далі. Просійте борошно разом з розпушувачем, гвоздикою, мускатним горіхом і апельсиновою цедрою. Почергово додавайте борошняну суміш і молоко до збитої маси.

3. Формування: Половину тіста викладіть у форму для випічки, зверху розподіліть начинку і накрийте її рештою тіста.

4. Випікання: Випікайте штолен у розігрітій духовці приблизно 1 годину до золотистого кольору.

5. Глазур: Змішайте цукрову пудру з лимонним соком, щоб отримати однорідну глазур. Охолоджений штолен змастіть цією глазур’ю.

*Для насиченого смаку можна додати трохи ванільного цукру в тісто. Штолен зберігається в прохолодному місці до кількох тижнів, якщо його загорнути в харчову плівку. Перед подачею можна додатково посипати цукровою пудрою або подрібненими горіхами.*

Мріяла про щасливе майбутнє для сина”: на війна загинула доброволиця Наталія Бойко
На війні проти російських загарбників загинула військовослужбовиця ЗСУ Наталія Бойко

Більшість господинь не знають скільки насправді потрібно сипати порошку у пральну машинку
Дехто вважає, що більше прального порошку в машині гарантує чистіший і свіжіший одяг, але це хибна думка.

22 жовтня: яке cьогодні свято. Що сувоpо забоpонено pобити в цей день, щоб не нaкликати біду
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 22 жовтня за новим і старим стилем, що можна і не можна робити, у кого іменини.

Залишити відповідь