Україна запропонувала Литві механізм фінансування виробництва дрона «Паляниця»

Політика, Світ

Литва планує інвестувати у виробництво ракети-дрона «Паляниця» за прикладом «данської моделі» 10 мільйонів євро. Йдеться про пряме фінансування українського виробника.

Про це влада Литви оголосила за підсумками «Рамштайну», повідомили у пресслужбі Міноборони.

«Набуття спроможностей в ураженні ворожих цілей на великій відстані – один з пріоритетів України. Ми заохочуємо партнерів до інвестицій у наше власне виробництво далекобійної зброї. Інвестиції за прикладом «данської моделі» працюватимуть набагато швидше, а ворог вже незабаром побачить наслідки», – розповів заступник міністра оборони Сергій Боєв.

Він подякував литовській стороні за лідерство в межах Коаліції розмінування та активну участь, зокрема, у Коаліції дронів.

Заступниця міністра національної оборони Литви Моніка Корольовієнє своєю чергою заявила, що її країна залишається відданим партнером України та має на меті ефективне надання допомоги.«Інвестиції мають працювати, тому ми шукаємо найбільш практичне застосування для них», – сказала вона.

Найближчим часом очікується візит міністра оборони Литви Лаурінаса Кащунаса до України.

Раніше міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив занепокоєння щодо втоми Заходу від війни росії проти України, зазначивши, що це почуття досягло «небувалих висот».

Крім того, міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсберґіс вважає, що європейським країнам настав час переглянути ідею президента Франції Еммануеля Макрона щодо розміщення військ в Україні.

Українські та литовські народні депутати на ІІ сесії Асамблеї Верховної Ради України та Сейму Литовської Республіки домовилися про співпрацю з реабілітації українських військовополонених.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь