Відео: нацгвардійці відбили 13 штурмів біля Селидового

Політика

На Покровському напрямку російські загарбники намагаються продовжувати активні штурмові дії. Протягом доби, 22 жовтня, бійці Нацгвардії відбили 13 спроб штурмів ворога у районі Селидового на Донеччині.

Про це повідомляєпресслужба НГУ та речник Нацгвардії полковник Руслан Музичук.

“Цієї доби в районі відповідальності підрозділів Національної гвардії противник провів 13 спроб штурмів. При цьому активно застосовуючи піхоту.

Наші підрозділи ці атаки відбили, завдавши ворогу суттєвих втрат: 307 осіб (157 з них – безповоротні втрати противника)”, – пояснили в НГУ.

Військовослужбовці Національної гвардії активно ведуть контрбатарейну боротьбу, досить прицільно застосовують дрони та завдають ураження техніці й логістиці противника.Речник НГУ Руслан Музичук своєю чергою зазначив, що на Покровському напрямку протягом останніх кількох днів ворог почав активніше застосовувати артилерію для подавлення позицій ЗСУ по всій ширині фронту, зокрема в районі Селидового.

За добу 22 жовтня по східних напрямках противник завдав 559 обстрілів з артилерії та РСЗВ по позиціях, де виконують завдання бригади та підрозділи Нацгвардії. Для порівняння, навесні ця кількість була біля 200, додав офіцер.

Прикриваючись вогнем артилерії, окупанти намагаються проводити штурмові дії одразу з трьох напрямків, а найбільше концентрують зусилля південніше Селидового та з напрямку н.п. Цукурине.

Також спостерігаються спроби окупантів накопичувати піхоту у місцях скупчення, для забезпечення подальшого  висування піхотних груп чисельністю 5-7 військових без підтримки броньованої техніки, з інтервалом 20-30 хвилин. З цією метою противник використовує для прикриття лісосмуги та географічні особливості місцевості.

“Цієї доби росіяни атакували Селидове 13 разів, застосовуючи значну кількість піхоти. Гвардійці знищили 307 окупантів, відбиваючи ці атаки (157 з них – безповоротні втрати ворога, решта – санітарні). Це фактично 3 роти.

Також гвардійці по лінії фронту знищили за минулу добу: 1 танк, 4 одиниці бронетехніки, 8 одиниць автомобільної техніки, 2 склади БК; 2 станції РЕБ.

За останні тижні ворог значно посилив присутність засобів РЕБ, що ускладнює роботу аеророзвідників.  Але наші оператори БПЛА знаходять рішення для ефективного застосування дронів”, – розповів Музичук.

Протягом минулої доби на фронті відбулися 166 бойових зіткнень на 12 напрямках. З них 103 – на Покровському та Курахівському напрямках.

Генеральний штаб Збройних сил України оновив інформацію про російські втрати у війні – за минулу добу, 22 жовтня, Сили оборони відмінусували 1 460 окупантів, знищили 51 артилерійську систему, 30 ББМ і 9 танків.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь