У вересні рф запустила по Україні рекордну кількість дронів-камікадзе, – розвідка Британії

Політика

За підсумками вересня рф запустила по території України рекордну кількість з початку війни ударних дронів односторонньої дії.

Про це у соцмережі Х повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

«Протягом вересня 2024 року росія запустила в Україну понад 1300 безпілотників-камікадзе. Це найбільша кількість запущених таких дронів за місяць з початку конфлікту. Виходячи з поточних показників, майже напевно Росія перевищить цю цифру в жовтні 2024 року», – йдеться у повідомленні.

У Міноборони зазначили, що наразі незрозуміло, чи зможе росія підтримувати такі темпи запуску дронів до кінця 2024 року.

«Проте росія майже напевно розширює свої можливості для проведення широкомасштабних атак за допомогою дронів-камікадзе проти України, доповнюючи поставки з Ірану збільшенням внутрішнього виробництва», – додали у відомстві.Крім того, у британському міністерстві звернули увагу на те, що росія використовує свої дрони-камікадзе проти багатьох цілей.

«Зокрема проти енергетичної інфраструктури, враховуючи їхню здатність завдавати ударів углиб території України, і таким чином підтримуючи тиск на українську систему протиповітряної оборони», – зауважили у відомстві.

У ніч на 23 жовтня 2024 року російські окупанти атакували Україну 81 ударним БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу з яких 57 було збито силами протиповітряної оборони.

Генеральний штаб Збройних сил України оновив інформацію про російські втрати у війні – за минулу добу, 22 жовтня, Сили оборони відмінусували 1 460 окупантів, знищили 51 артилерійську систему, 30 ББМ і 9 танків.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь