Стала відома зарплата Залужного та інших послів: цифри

Політика

МЗС України надало інформацію про зарплати українських послів у різних країнах світу, і було складено рейтинг десяти найбільш високооплачуваних дипломатів.

Найвищу зарплату влітку 2024 року отримував колишній посол України в Молдові Марко Шевченко — у середньому 102 795 грн на місяць (після вирахування податків). Хоча його було звільнено ще в березні, він продовжував отримувати зарплату до серпня, коли вона склала 186 349 грн через надбавки за доступ до державної таємниці та компенсацію за відпустку.

На другому місці опинився посол України в Чилі Юрій Дюдін, який отримував у середньому 63 794 грн на місяць, а третє місце посів посол в Австрії Василь Химинець із 63 550 грн. Також до п’ятірки увійшли посли в Німеччині Олексій Макеєв і в Польщі та Чехії Василь Зварич із середньою зарплатою 63 470 грн.

У середньому, у 2024 році зарплата українського посла становила 56 412 грн на місяць після вирахування податків. Окрім зарплат, посли отримують низку соціальних пільг, таких як надбавки за ранг, компенсації за відрядження, оплата оренди житла, медичні послуги, а також фінансування навчання дітей.

Середньорічні витрати на утримання одного працівника дипломатичної служби у 2024 році склали 4,56 млн грн, а витрати на оренду житла для керівника посольства — 2,15 млн грн.

Раніше ми писали, що у 2025 році державний борг України вперше становитиме понад 100% валового внутрішнього продукту. Цьогоріч сума боргу буде знаходитися всього за 3-5% від цієї відмітки.

Також нагадаємо, що заступник міністра економіки Віталій Кіндратів повідомив депутатам ВР, що в уряді ухвалили рішення про запровадження моделі економічного бронювання.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь