Мамо чому ти все життя собі все жалієш, у тебе ж є гроші? Запитала я відкриваючи вкотре пустий холодильник

Світ

– Мам, у тебе ж є гроші, чого ти собі всього шкодуєш?, – відкриваючи холодильник, який був майже пустий, запитала я маму.

В той час вона й присіла на кухні і з побілівшим обличчям розказала мені, що вже рік часу, як перебивається на одну пенсію, бо позичила всі заощадження своїй сестрі.

Моя мама вже третій рік живе одна. Тато мав гарну пенсію. Ще коли він був живий, то попіклувався про маму на випадок, якщо його не стане.

Він був шахтарем. Мама вчителька зарубіжної літератури і хоч пропрацювала все життя, та пенсію має мізерну.

Ось вони довгий час і відкладали татові гроші, а за мамині жили, та й підробітки тато завжди мав, і без діла до останнього не сидів.

Ми з чоловіком, вже пішов десятий рік, як виплачуємо іпотеку. В нас двоє дітей, тому гроші є куди дівати.

Мій брат з сім’єю живе в іншій області. В Антона також непроста ситуація, в них другий син не здоровий і всі гроші йдуть на реабілітації різні.

Але незважаючи ні на що, я коли їду до мами, то завжди везу якісь чи то продукти чи з одягу щось, бо мама все собі шкодує.

Але в загальному я за маму не хвилювалася, бо знала, що вона має певні збереження.

Але коли я недавно приїхала до неї, то побачила, що її холодильник майже порожній. По її обличчю було зрозуміло, що щось тут не чисте.

Виявляється, така ситуація тягнеться вже рік часу.

Прийшла її рідна сестра і попросила позичити гроші. Як потім вияснилося, для зятя з дочкою на автівку. Ті живуть в селі, а працюють в місті, тому щоб не їздити на маршрутці, вони за мамині гроші купили собі авто. Не нове, але яке вже вийшло. Мамі ж сестра пообіцяла, що віддасть частинами.

Але вже рік минув, а ані гривні вона не повернула.

Я поїхала до тітки, бо мені було дуже шкода маму. На ній лиця не було. Вона весь рік мовчала, бо надіялася, що сестра стримає обіцянку.
Але тітка почувши, що я за грошима, навіть на поріг мене не пустила.

– А покажи мені якісь докази, що я в твоєї мами гроші зичила?, – сказала вона мені.

Мама довіряла сестрі, тому жодного документу чи розписки не написала. Ось і виходить, що мама просто подарувала племінниці всі свої гроші.

Цю родину ми викреслили зі свого життя. Я мамі допомагаю, але їй від цього не легше.

Вона розчарувалася у власній сестрі і я її прекрасно розумію.

Може хтось був у схожій ситуації? Чи є якийсь шанс, що тітка віддасть ці гроші? Там було більше ста тисяч…

Текс підготовлено на основі реальної історії Фото лише для ілюстрації. Імена змінено. У вас є подібний досвід? Довірте нам свою історію!

Залишити відповідь