В Україні у 2025 р. можуть виділити фінансування для підтримки вирощування бавовни

Політика

В Україні у 2025 році розширять посіви бавовни до 30 тис. га, а для фермерів, які займуться бавовництвом, Міністерство аграрної політики і продовольства планує запустити відповідні програми з фінансування, повідомив міністр аграрної політики і продовольства Віталій Коваль.

«Бавовна – це культура, яку використовують для виробництва пороху. У воєнний час така сировина для України дуже важлива. Також із бавовни можна виробляти тканину та олію», – зазначив він.

Коваль нагадав, що в Україні завершується збір першого врожаю бавовни. Тестові плантації висадили в Одесі навесні цього року у 8 фермерських господарствах та одній науково-дослідній ділянці Українського інституту експертизи сортів рослин. Це невеликі ділянки площею від 0,2 до 0,5 га.

Аграрії вже отримали 110 кг насіння бавовнику, який посіяли на площі понад 5 га. Загалом в Україну завезли п’ять сортів бавовнику: два – зі США, два – з Німеччини та один – з Туреччини.

Нагадаємо, у Держбюджет-2025 пропонують закласти кошти на субсидії для фермерів Миколаївщини та Одещини, які візьмуться вирощувати бавовну.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь