На Полтавщині затримали паліїв, які працювали на рф

Політика

Служба безпеки та Національна поліція затримали у Полтаві двох поплічників російських спецслужб, які підпалювали військові авто.

Як пише СБУ, протягом доби фігуранти спалили у Кременчуці 3 позашляховики українських військових, які повернулися у місто після виконання бойових завдань.

Фігурантами виявилися двоє місцевих студентів віком 18 та 19 років, які шукали «легких» грошей на Телеграм-каналах. Там на них вийшов представник рф, який за обіцянку швидкого заробітку залучив молодиків до співпраці. Утім, замість обіцяних коштів з росії фігуранти були затримані українськими правоохоронцями.

У них виявлено мобільні телефони та засоби підпалу, які вони використовували у підривній діяльності на користь рф. За даними слідства, зловмисники діяли в парі. Для пошуку військових авто вони об’їжджали населенні пункти регіону на рейсових автобусах.

Після виявлення потенційних цілей фігуранти спочатку «погоджували» їх з російським куратором, а потім підпалювали. Усі свої злочини фігуранти фіксували на камери власних мобільних телефонів та відправляли «звітні» відеофайли до рф.Слідчі Служби безпеки повідомили їм про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Раніше у Тернополі та Черкасах затримали трьох підпалювачів авто, які діяли на замовлення рф. Вони шукали легкого заробітку в соцмережах, а їхніми цілями були автомобілі, які проходили техобслуговування після виконання бойових завдань на передовій.

Служба безпеки України та Національна поліція затримали на Закарпатті чоловіка, який на виконання замовлення російських спецслужб підпалив автомобілі Збройних сил України та Товариства Червоного Хреста.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь