Стефанчук обговорив із португальським колегою військову допомогу Україні та План перемоги

Політика, Світ

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся із президентом Асамблеї Португалії Жозе Педру Агіаром-Бранку.

Сторони обговорили розширення та прискорення постачання Україні військової допомоги та План перемоги. Про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

«Португалія надає нашій країні оборонну, гуманітарну, фінансову підтримку. Подякував за це й за готовність і надалі підтримувати український народ», – зазначив Стефанчук.

Він зауважив, що «Збройні сили України гостро потребують додаткових одиниць бойової техніки різних типів. Закликав до розширення та прискорення постачання Україні військової допомоги».

Також спікер українського парламенту ознайомив колегу з пʼятьма пунктами Плану перемоги, представленого Президентом України Володимиром Зеленським, і закликав підтримати його на парламентському рівні.«Окрім того, обговорили міжпарламентську співпрацю та підтримку активного діалогу між нашими інституціями. Запросив колегу відвідати Україну», – додав Стефанчук.

У плані перемоги президента України Володимира Зеленського є дуже хороші ідеї, і ключовим елементом є членство в НАТО, заявила прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен.

Серед лідерів ЄС «немає згоди» в оцінці Плану перемоги, представленого у Брюсселі Президентом Володимиром Зеленським. Цей план наново оцінюватиметься після президентських виборів у США.

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном на засіданні Європейської ради 17 жовтня.

Пізніше угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан заявив, що викладений напередодні Володимиром Зеленським План перемоги викликає в нього «жах».

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представив лідерам Європейського Союзу, начебто приречений на провал.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь