ЄС остаточно схвалив €35 мільярдів кредиту для України

Політика, Світ

Рада ЄС 23 жовтня завершила процедуру схвалення Україні макрофінансового кредиту в розмірі 35 мільярдів євро за рахунок заморожених російських активів.

Про це у мережі Х повідомило Угорське головування в ЄС.

«Після успішного завершення письмової процедури, Рада ЄС сьогодні ухвалила пакет фінансової допомоги для України, включаючи надзвичайний кредит макрофінансової допомоги у розмірі до 35 мільярдів євро та механізм кредитного співробітництва, який допоможе Україні виплачувати ці кредити в обсязі до 45 мільярдів євро, які надаються ЄС та партнерами по G7», – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, вчора відповідне рішення про виділення Євросоюзом Україні кредитної допомоги в обсязі 35 мільярдів євро, як частини загальної кредитної програми у 50 мільярдів доларів, що ініційована країнами Групи семи, ухвалив Європейський парламент. Кредитний механізм, який супроводжує це рішення, передбачає, що всі виплати з повернення та обслуговування кредиту будуть здійснюватися за рахунок надходжень від заморожених в ЄС активів російського Центробанку.

Президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн оголосив, що ці кошти будуть спрямовані переважно на енергетичний сектор, захист, а також на виробництво зброї всередині країни.Також Україна очікує отримати від Євросоюзу 4 мільярди євро в рамках Ukraine Facility цього року, але передача фінансової допомоги опинилася під загрозою через зволікання українських чиновників.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь