Біткоїн подешевшав перед виборами президента США

Політика

В середу, 23 жовтня, ціна біткоїна знизилася на тлі слабкого попиту на ризикові активи через невизначеність щодо майбутніх виборів у США. Крім того, очікується менше зниження процентних ставок Федеральним резервом.

Про це повідомляє Investing.

Найбільша криптовалюта світу втратила 0,5% та торгувалася на рівні 67 161,7 доларів, після того як раніше цього тижня не змогла подолати позначку в 70 тисяч доларів.

Падіння світових фондових ринків свідчить про збереження ризику, тоді як майбутній термін дії опціонів на біткоїн на суму близько 4 млрд доларів може посилити волатильність на ринку криптовалют у найближчі дні.

Останні опитування та прогнози показують, що кандидат від Республіканської партії Дональд Трамп має перевагу над кандидатом від Демократичної партії Камалою Гарріс на президентських виборах 2024 року, проте боротьба залишається напруженою, і результат важко передбачити за два тижні до голосування.Попередній оптимізм щодо президентства Трампа, який спричинив ріст цін на криптовалюти, почав поступово слабшати. Трамп висловлюється за підтримку криптовалют та обіцяє впровадити сприятливе регулювання в разі обрання, однак Гарріс також заявила про намір створити чітку нормативну базу для криптовалют.

На криптовалютні ринки продовжувалося зміцнення долара, оскільки зростання очікувань щодо повільнішого зниження процентних ставок Федеральним резервом підштовхнуло американську валюту до майже тримісячних максимумів.

Трейдери оцінюють ймовірність зниження ставки ФРС у листопаді на 25 базисних пунктів та прогнозують вищу кінцеву ставку, що підвищило дохідність казначейських облігацій до тримісячних максимумів, тим самим створюючи тиск на ризикові активи.

Вищі ставки створюють несприятливі умови для спекулятивних активів,  зокрема криптовалюти, оскільки вони обмежують обсяг ліквідності, доступної для інвестування в цей сектор.

Ціни на альткоїни також знизилися після падінням біткоїна. Друга за капіталізацією криптовалюта, Ефір, втратила 1,4%, знизившись до 2 610,01 доларів, а волатильність Ефіру може зрости на цьому тижні через закінчення терміну дії опціонів на суму близько 1 млрд доларів.

Також спостерігалося зниження цін на XRP, SOL, MATIC і ADA від 0,4% до 3%. Мем-токен DOGE втратив 4,7% своєї вартості.

У серпні 2024 року майнери першої криптовалюти видобули 13 843 біткоїнів (BTC) оціночною вартістю $827 млн. Цей показник став найменшим з вересня 2023 року, свідчать дані криптосервісу Bitbo.

Також стало відомо, що за останній час ціна біткоїна зросла до 63 932 доларів, встановивши місячний максимум на фоні очікувань зниження ставок ФРС США. Інші криптовалюти показали змішані результати, а ринок очікує на виступи чиновників ФРС та дані щодо інфляції.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь