США виділяють $20 мільярдів кредиту для України під російські активи

Політика, Світ

Уряд США погодився виділити свою частку в розмірі $20 млрд у загальний кредит G7 для України, який надаватиметься під гарантії прибутку від заморожених активів рф.

Про це заявила в середу міністр фінансів США Джанет Єллен під час зустрічі в Вашингтоні з главою Мінфіну України Сергієм Марченком, передає Укрінформ.

«Група семи має намір надати Україні $50 мільярдів кредиту до кінця цього року. І Сполучені Штати приєднаються до G7, щоби виділити Україні позику в розмірі $20 мільярдів, яка буде погашена за рахунок доходів, отриманих від власних активів росії», – зауважила Єллен.

Перед цим Рада ЄС 23 жовтня завершила процедуру схвалення Україні макрофінансового кредиту в розмірі 35 мільярдів євро за рахунок заморожених російських активів.

Президент України Володимир Зеленський під час спільного брифінгу з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн оголосив, що ці кошти будуть спрямовані переважно на енергетичний сектор, захист, а також на виробництво зброї всередині країни.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь