Ми наближаємося до блекаутів: з’явилося термінове попередження для всіх областей.

Суспільство

Україна близька до відключень електроенергії, бо через два тижні зростатиме споживання. Про це попередив експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в ефірі Ранок.LIVE.

Він зазначив, що про одразу тривалі відключення поки не йдеться.

“Навантаження піде на електроенергію, мається на увазі на обігрівачі, як їх називають, і тоді дійсно можуть бути вже обмеження. А допоки не почнуться морози вночі, грубо кажучи, до -10, вдень там стабільна температура -5, тоді ми не побачимо цих 12 годин. В різних регіонах буде по-різному”, – наголосив Корольчук.

Варто нагадати, що відключення електропостачання поділяють на кілька видів. Частину з них можна спрогнозувати і надати графіки відключень, а щодо решти таке неможливо.

Графік погодинного відключення (ГПВ) використовують для зменшення навантаження на мережі, підтримання балансування енергосистеми, доки триває відновлення ушкоджених енергооб’єктів. Ці відключення стосуються усіх категорій споживачів і застосовуються за завчасно про анонсованим розкладом.

Графік аварійних відключень (ГАВ) ― це вимкнення електрики, які застосовують через гострий дефіцит потужності в енергосистемі, зокрема, через аварійні ситуації на електростанціях або перевантаження устаткування. Попередити споживачів заздалегідь про такі відключення неможливо, бо їх треба виконати негайно.


Копіювати

Залишити відповідь