У Києві розповіли про збиття вночі ворожих безпілотників

Політика

Цієї ночі силами та засобами ППО були ліквідовані усі російські дрони-камікадзе, які загрожували Києву. Натомість в області триває бойова робота із відбиття ворожої повітряної атаки.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Чиновник звернув увагу, що нинішня «Шахедна» атака на столицю стала вже 14-ю з початку жовтня.

Російські окупанти запускали баражуючі боєприпаси на Київ з Курської області, а на столицю безпілотники противника заходили «переважно з північного і північно-східного напрямку».

«Повітряна тривога у столиці протягом ночі оголошувалася тричі і сумарно тривала майже 6 годин», – розповів начальник КМВА.Він наголосив, що силами та засобами ППО в повітряному просторі навколо Києва було виявлено біля десятка дронів противника.

«Усі ворожі БпЛА, які загрожували столиці були знешкоджені», – сказав Попко та додав, що точну кількість та тип російських безпілотників оприлюднять Повітряні Сили ЗСУ пізніше.

Чиновник також розповів, що інформація щодо руйнувань чи постраждалих у Києві не надходила, й дані оперативного зведення «оновлюються та уточнюються».

«На цю хвилину в Київській області ведеться бойова робота проти решти БпЛА ворога. Тож не виключено оголошення повітряної тривоги у Києві. Тому наполегливо прошу дослухатися до сигналів оповіщення і у разі небезпеки користуватися укриттями», – йдеться у зверненні керівника КМВА.

За останню добу з 23 на 24 жовтня, росіяни втратили на фронті понад 1200 окупантів, 2 реактивних системи залпового вогню і майже 70 одиниць автотехніки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь