У Польщі затримали групу, яка переправляла мігрантів через кордон

Політика, Світ

У Польщі прикордонники разом із Європолом затримали 11 організаторів незаконного перетину польського кордону з Білорусі.

Про це повідомляє RMF24.

Співробітники Підляського прикордонного відділу затримали 11 організаторів нелегальної міграції. Зловмисники діяли на території Польщі, операцію з виявлення та затримання провели у співпраці з Європолом, у ній брали участь близько 120 прикордонників та представників Європолу.

Затримані були причетні до організації переправлення мігрантів з території росії та Білорусі до країн Західної Європи.

Правоохоронці провели обшуки в 11 помешканнях та понад десятку транспортних засобів, якими користувалися затримані, вилучили засоби зв’язку, комп’ютери, документи та 80 000 злотих готівкою.Затриманим, серед яких були громадяни України, Білорусі, Польщі та росії, оголосили підозри в організації перетину кордону Польщі іншими особами всупереч закону. Попередньо, вже було арештовано шістьох людей.

Група шахраїв відповідальна за нелегальне перевезення щонайменше 600 мігрантів з білоруського кордону до Західної Європи, і у більшості випадків роль затриманих чоловіків полягала у пошуку кур’єрів на території Польщі, які перевозили нелегальних мігрантів з району кордону з Білоруссю до кордону з Німеччиною.

За даними видання, під час одного з рейдів громадянин рф, який керував компанією з прокату автомобілів, вербував кур’єрів та надавав їм автомобілі для перевезення нелегальних мігрантів.

З початку року співробітники Підляського прикордонного відділу затримали вже 321 організатора нелегальної міграції, а до 66 з них суди вже застосували тимчасові арешти.

У рамках співпраці з Європолом на території Підляського відділу Прикордонної служби вже кілька місяців працюють представники Агентства Європейського Союзу з питань співпраці правоохоронних органів.

Нещодавно понад 60 польських військових отримали поранення і травми з початку 2024 року від нелегальних мігрантів, які проривають кордон з території Білорусі.

Раніше стало відомо, що у Польщі помер солдат 1-ї танкової дивізії, який отримав ножове поранення в районі села Дубичі Церковні, коли 50 мігрантів намагались прорватись з території Білорусі.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський дав зрозуміти, що Варшава може повністю закрити кордон з Білоруссю.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь