На росії у першому читанні схвалили бюджет зі збільшеними військовими витратами

Політика, Світ

Російська Держдума ухвалила в першому читанні проєкт федерального бюджету на 2025 рік та плановий період 2026-2027 років, у якому військові витрати знову збільшено і вони перевищать 6% ВВП.

Як повідомляє Радіо Свобода, найбільша стаття видатків у 2025 році – це національна оборона, на яку буде виділено понад 13,49 трлн рублів ($139,2 млрд), що становить понад 32% загальних витрат.

Також близько 3,5 трлн рублів буде виділено на забезпечення національної безпеки та правоохоронних органів, включаючи спецслужби та поліцію. У результаті витрати на армію та силові структури складуть 40% загальних витрат, що в 2,5 раза перевищує витрати на соціальну сферу і в 9 разів – витрати на охорону здоров’я.

Попри збільшення доходів бюджету (до 40,3 трлн рублів у 2025 році), бюджет залишатиметься дефіцитним протягом наступних трьох років. Очікується, що бюджетний дефіцит залишатиметься нижче 1% ВВП, хоча цьогорічний дефіцит, за оцінками Bloomberg, може досягти 1,7% ВВП.

Уряд рф також прогнозує зростання економіки на рівні 2,5% у 2025 році, хоча МВФ дає більш скромний прогноз у 1,3%.Раніше ми писали, що російська Держдума ратифікувала Договір про всеосяжне стратегічне партнерство з КНДР.

Також нагадаємо, що російська Держдума ухвалила 24 липня закон про зарахування до грубих дисциплінарних проступків наявність у військовослужбовців на війні в Україні гаджетів з інтернетом, здатних передавати дані геолокації.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь