Ложка добрива у жовтні і часник виросте гігантським: мій перевірений трюк для родючості озимої городини

Життя

Часник — саме та городина, яка першою потішить врожаєм. Розповідаємо, як підживити його у жовтні, аби щедрий приплід весною не забарився і виріс дійсно великим.

Часник — прекрасна городина та найкраще доповнення до нашого столу. Втім, так лише здається, що виростити його легко. Підзимова посадка вимагає максимум уваги та дотримання правил підживлення, принципів посадки.

Ось їм, власне, і присвячений матеріал

Перш за все, пам’ятайте, що садити часник на одному місці кілька років поспіль – не найкраща ідея. Грядкам потрібна перерва, щоб земля відновилася. Щонайменше два роки після збору останнього врожаю часнику має пройти, аби овоч дійсно вродив.

Підготовка ґрунту починається з дезінфекції, і тут вам на допомогу прийде мідний купорос. Його розчин у пропорції 1:10 з водою допоможе очистити землю від шкідників і грибкових захворювань. Але це тільки перший крок на шляху до великого врожаю.

Не забувайте про розпушування та перекопування землі. Ваша задача — створити легке та повітряне середовище для кореневої системи часнику, яке дозволяє йому зберегти все необхідне для росту. У процесі перекопування важливо не забути про добрива. Адже від того, наскільки добре ви підготуєте землю, залежить, як рослина переживе холодну зиму і чи зможе повною мірою накопичити поживні речовини

Можна не заморочуватися зі створенням настоїв чи добрив, адже достатньо буде засипати 1 чайну ложку золи у лунку до городини та покласти туди посівний матеріал. Далі — стандартно: засипаєте все землею й легка зволожуєте ряди.

Головне все встигнути щонайменше за 2 тижні до початку заморозків, аби часник не проріс, але зубчики встигли укорінитися та не промерзнути під час зимових морозів.

Залишити відповідь