Чізкейк з яблучним пирогом 🍏🍰
Чізкейк з яблучним пирогом 🍏🍰
Чізкейк з яблучним пирогом 🍏🍰
**Інгредієнти:**
*Для основи:*
– 1 1/2 чашки крихт з крекерів «Грехем»
– 1/4 склянки цукру
– 1/2 склянки розтопленого несолоного масла
*Для начинки з яблук:*
– 3 великих яблука (сорт Бабця Сміт або Ханікрисп), очищені та нарізані
– 1/4 склянки білого цукру
– 1/4 склянки коричневого цукру
– 1 ч. ложка кориці
– 1/4 ч. л. мускатного горіха
– 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю
– 1 ст. ложка лимонного соку
– 1/4 склянки води
*Для начинки чізкейка:*
– 32 унції м’якого крем-сиру
– 1 1/4 склянки цукру
– 3 великі яйця
– 1 ч. ложка ванільного екстракту
– 1/2 склянки сметани
– 1/2 ч. ложки кориці (за бажанням для аромату)
**Приготування:**
*Основу:*
1. Розігрійте духовку до 175°C (350°F). Підготуйте 9-дюймову форму з пружинним обідком, змастивши її і вистеливши дно пергаментом.
2. Змішайте крихти, цукор і масло до однорідної маси. Викладіть суміш на дно форми і випікайте 8-10 хвилин. Дайте охолонути.
*Начинка з яблук:*
1. У каструлі на середньому вогні з’єднайте яблука, обидва види цукру, корицю, мускатний горіх, крохмаль, лимонний сік і воду. Варіть 8-10 хвилин, поки яблука не стануть м’якими, а суміш не загусне. Залиште остигати.
*Чізкейкова начинка:*
1. Збийте крем-сир з цукром до отримання гладкої маси. Додавайте по одному яйця, перемішуючи після кожного. Вмішайте ваніль і сметану.
2. За бажанням, додайте корицю для додаткового аромату.
*Збірка:*
1. Вилийте половину чізкейкової маси на охолоджену основу. Ложкою викладіть половину яблучної начинки зверху.
2. Додайте решту чізкейкової маси і викладіть залишки яблук зверху. Можна обережно перемішати яблучну суміш ножем або залишити шари недоторканими.
3. Обгорніть дно форми фольгою, поставте її в більшу форму і залийте гарячою водою до половини висоти форми. Випікайте 60-70 хвилин, поки чізкейк не застигне в центрі, але ще буде трохи “тремтіти”.
*Остудження:*
1. Залиште чізкейк у вимкненій духовці з прочиненими дверцятами на 1 годину. Потім охолодіть до кімнатної температури та поставте в холодильник мінімум на 4 години або на ніч.
*Подача:*
1. Наріжте і насолоджуйтесь ніжним чізкейком з ароматною яблучною начинкою! 🍏🍰