Вперше в історії Австрії спікером парламенту став ультраправий

Політика, Світ

Національна рада Австрії на своєму установчому засіданні в четвер вперше обрала кандидата від ультраправої Партії свободи (FPÖ) своїм спікером.

Про це повідомляє Der Standard.

Вальтер Розенкранц отримав 100 із 162 дійсних голосів. При цьому ультраправі могли віддати 57 голосів, від яких фракцій надійшла решта – невідомо, оскільки голосування було таємним. Перед цим депутати склали присягу, після чого розпочали своє перше після виборів засідання в парламенті, у якому Партія свободи має найбільше представництво.

Розенкранц, політик та юрист, був членом Національної ради від Партії свободи Австрії 11 років. Він був головою парламентської групи FPÖ у Нацраді з 2017 по 2019 рік і обіймав посаду лідера FPÖ у Нижній Австрії. У 2019 році він став одним із трьох національних омбудсменів.

Раніше Президент Австрії Александер Ван дер Беллен доручив канцлеру Карлу Нехаммеру, голові консервативної Народної партії (OVP), сформувати керівну коаліцію.Австрійські органи безпеки встановили особу людини, яка починаючи з кінця вересня затероризувала країну серією фальшивих мінувань.

З кінця вересня поліція Австрії отримала серію анонімних погроз про замінування, передусім вокзалів. 27 вересня посольство України в Австрії тимчасово призупиняло роботу через повідомлення про замінування. 14 жовтня посольство України отримало нове повідомлення про мінування будівлі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь