Блінкен зустрінеться у Лондоні з лідерами трьох близькосхідних країн

Політика, Світ

В п’ятницю, 25 жовтня, державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Лондон, де зустрінеться зі своїми йорданським та еміратським колегами, а також тимчасовим прем’єр-міністром Лівану.

Про це повідомляє CNN.

Зустрічі з міністром закордонних справ Йорданії Айманом Сафаді та міністром закордонних справ Об’єднаних Арабських Еміратів Абдаллою бін Заїдом аль-Нагаяном, імовірно, будуть присвячені зусиллям, спрямованим на підтримку планів щодо забезпечення стабільності, безпеки й відновлення у Секторі Газа після завершення війни.

Водночас, зустріч Блінкена з тимчасовим прем’єр-міністром Лівану Наджибом Мікаті буде присвячена ізраїльській військовій кампанії проти «Хезболли», що призвела до масових жертв серед цивільного населення Лівану, зокрема у столиці Бейруті.

На прес-конференції у четвер держсекретар США заявив, що боротьба Ізраїлю проти «Хезболли» «не може призвести – і не повинна призвести – до затяжної кампанії» у Лівані. Він закликав Ізраїль вжити необхідних заходів для запобігання шкоди цивільному населенню, ліванським військовим і миротворцям ООН.Держсекретар США Ентоні Блінкен 21 жовтня розпочав візит на Близький Схід.

Дипломат відвідав Ізраїль, Саудівську Аравію та Катар. Під час поїздки Блінкен намагався не допустити ескалації та розширення війни у контексті запланованого удару відплати Ізраїлю по Ірану за ракетну атаку 1 жовтня.

Також Блінкен намагався домовитися про звільнення заручників і досягнення припинення вогню в Секторі Газа після вбивства лідера ХАМАСу Ях’ї Сінвара.

Ці зусилля, схоже, принесли певний прогрес, оскільки Блінкен і його катарський колега оголосили, що переговори відновляться на цих вихідних. Однак навряд чи варто очікувати прориву до виборів у США.

Залишити відповідь