У Зеленського попередили, що за п’ять років масштабні війни можуть розпочатися в Європі

Політика

За 5 років масштабні війни можуть відбуватися в різних регіонах, в тому числі в Європі.

Таку заяву зробив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

«Якщо демократичний альянс все ж таки не віднайде цю політичну волю колективно, не прийме нарешті ті рішення, які абсолютно чітко фіксує президент України, які абсолютно чітко зафіксовані в Плані перемоги, тоді автократичні альянси будуть тільки збільшувати свої впливи на глобальний політичний процес», – сказав він в інтервʼю 24 каналу.

За словами Подоляка, в такому випадку буде існувати переформатований політичний процес, в якому війна стане ключовим інструментом зовнішньої політики.

«Ну, якщо хтось бажає сьогодні вдавати, що не боїться цього, це означає, що війна не буде завершена. Я вважаю, що через п’ять років війни будуть масштабні в різних регіонах, в тому числі в Європі, в тому числі в Центральній, центрально-південній Європі. Це без сумніву», – додав він.Подоляк зазначив, що Україна має спокійно реагувати на саміти на кшталт БРІКС, оскільки вони не впливають на глобальний політичний процес.

«Країни хочуть щось знайти, якусь формулу. Я маю на увазі такі країни, як Саудівська Аравія, Бразилія, але поки що вони також не розуміють, як це має виглядати. Тут є різні завдання. Якщо Бразилія хоче домінувати в певних сегментах, мати доступ до певних ринків і так далі. Того самого хочуть Китай, Індія, Саудівська Аравія. Вони хочуть конкурувати. Так, вони хочуть отримати якісь там можливості, десь цю конкуренцію обійти, але з користю для себе», – пояснив радник керівника ОП.

При цьому Подоляк зауважив, що Москва розглядає БРІКС виключно як інструмент геополітичного тиску та виправдання війни. Крім того, в Кремлі вважають, що це «інструмент, який може дати надію росії, що вона в такому вигляді ще може декілька десятків років існувати».

Спроба володимира путіна заручитися підтримкою БРІКС у війні проти України виявилася невдалою, про що свідчить результат саміту в Казані.

Раніше ми писали, що слідом за Казахстаном, який оголосив про відмову вступати до БРІКС, від економічного союзу з росією відмовився Узбекистан.

Також нагадаємо, що голова КНР Сі Цзіньпін та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді на полях саміту БРІКС у Казані провели перші за п’ять років офіційні переговори та домовились посилити взаємодію і співпрацю між країнами і врегулювати територіальні суперечки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь