Трамп підштовхує ЄС посилити санкції проти росії

Політика, Світ

Європейські дипломати готуються змінити режим санкцій проти росії в очікуванні повернення лояльного до володимира путіна Дональда Трампа.

Про це повідомляє Reuters.

Переговори між офіційними особами та посланцями ЄС зосереджені на кількох ініціативах, спрямованих на забезпечення того, щоб європейські санкції залишалися чинними в довгостроковій перспективі, підкріплюючи їх жорсткішим застосуванням, навіть якщо Вашингтон змінить курс.

За словами джерел, можливі кроки включають положення про всеосяжний контроль для виявлення та зупинення підозрілих поставок товарів, призначених для росії, а також ширші обмеження на постачання нафти.

Джерела повідомили, що точаться також дискусії про зміну вимоги про те, щоб заморозка активів російського центробанку, найбільша західна санкція щодо Москви, продовжувалась європейськими столицями кожні шість місяців.Будь-яке пом’якшення з боку Вашингтона поставить Європу у складне становище, оскільки саме Сполучені Штати, які мають широкі повноваження щодо покарання за порушення санкцій у всьому світі, насамперед забезпечують дотримання правил.

В даний час Європейський Союз намагається знайти власні кошти для посилення контролю та посилення обмежень щодо росії.

Том Кітінг з аналітичного центру Королівського інституту оборонних досліджень заявив, що європейські політики готують автономні європейські санкції з огляду на можливість президентства Трампа, але їм доведеться посилити заходи щодо їх забезпечення.

«Якщо президентство Трампа скасує санкції США щодо Росії, європейцям доведеться діяти набагато рішучіше… у плані примусових заходів, і вони більше не зможуть ховатися за дядька Сема», – сказав він.

Нагадаємо, що Мінфін США оголосив про запровадження санкцій проти керівника спеціалізованого підрозділу суданської армії. Він керував закупівлями зброї, зокрема, через Іран і рф, для підживлення конфлікту в країні.

21 жовтня у Судані збили вантажний літак Іл-76 казахської авіакомпанії, на борту якого були росіяни. Він міг перевозити вантаж зброї.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь