Партнери визнали помилку з прогнозуванням завершення війни в Україні

Політика

Іноземні партнери з Міжнародного валютного фонду визнали, що припускали завершення російсько-української війни раніше ніж у 2025 році.

Про це сказав директор Європейського департаменту МВФ Альфред Каммер на брифінгу.

За його словами, МВФ значно погіршив прогнози для української економіки на 2025 рік через невизначеність, яку створює війна росії проти України. Зокрема, цьогоріч на показники зростання економіки України значно вплинули російські обстріли енергетичної інфраструктури.

«Це є відображенням того, що війна росії в Україні триватиме. Ми припускали, що вона припиниться раніше. Але цього не сталося. І це, знову ж таки, додаткові витрати для української економіки», — пояснює Каммер.

Водночас він визнав, що українська команда «робила і продовжує робити чудову роботу» для підтримки макростабільності бізнесу та підготовки фундаменту для відновлення та вступу до ЄС.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що під час планування державного бюджету України на 2024 рік іноземні партнери з Міжнародного валютного фонду прогнозували, що війна з росією закінчиться до літа.

Саме цим він, зокрема, пояснював дефіцит бюджету у 500 млрд на військові потреби, які треба покрити до кінця року. Уже з наступного року план держбюджету «має враховувати ці реалії, з якими ми пройдемо цей рік», казав прем’єр.

Нагадаємо, що російські терористи атакували відділення «Нової пошти» в Олексієво-Дружківці Донецької області. Двоє людей загинули.

у ніч на 25 жовтня російські терористи атакували Україну 63-ма ударними БпЛА типу «Shahed» та безпілотниками невстановленого типу. Дрони були запущені з Орла, Курська, Приморсько-Ахтарська.

У Київській області уламки збитого російського безпілотника пошкодили ЛЕП.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь