Ексголові ГУ Держгеокадастру в Харківській області повідомили про підозру

Політика

Посадовець Держслужби геодезії отримав підозру за переведення землі орнітологічного заказника в приватну власність. Це — директор одного з департаментів, повідомили в ДБР.

Раніше він був керівником головного управління Держгеокадастру в Харківській області. За даними слідства, на цій посаді він перевів у власність двох фермерів чотири гектари земель орнітологічного заказника Куплеватське, де мешкають рідкісні птахи, внесені до Європейського червоного списку.

«Попри те, що ці ділянки не могли передаватися у приватну власність, посадовець допоміг двом фермерам отримати гектари заповідних земель», — повідомили в бюро.

Фермери засіяли землю зерновими.

Підозра оголошена у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Стаття передбачає позбавлення волі до шести років.Раніше ми писали, що центральна Медико-соціальна експертна комісія залишила в силі майже 17 тисяч рішень підпорядкованих їй обласних МСЕК про надання інвалідностей.

Також нагадаємо, що працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему незаконного ухилення від мобілізації військовозобов’язаними.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь