Польща не передасть Україні зброю, яку купує у Південної Кореї – Дуда

Політика, Світ

Президент Польщі Анджей Дуда заперечив можливість передачі Києву зброї, придбаної Польщею у Південної Кореї — навіть за умов, якщо Республіка Корея погодиться постачати Україні озброєння.

Таку заяву Дуда зробив під час офіційного візиту в Південну Корею, передає RMF24.

«Не існує жодного сценарію, за яким ми передаємо комусь зброю, яку нещодавно купили за мільярди злотих з кишень наших платників податків. Ця зброя має служити безпеці та обороні Республіки Польща», — наголосив Дуда.

За словами польського президента, Україна подавала запит на можливе передання їй південнокорейського озброєння, яке Польща придбала, але Варшава відмовила.

Після повідомлень, що КНДР відправила кілька тисяч своїх солдатів до росії для участі у війні проти України, Посольство України в Південній Кореї повідомило Суспільному, що розглядає питання надання військової підтримки Києву. 24 жовтня президент Південної Кореї Юн Сук Йоль заявив, що країна може переглянути заборону на постачання летальної зброї Україні.Однак Дуда наголосив, що навіть якщо Сеул погодиться передати Україні зброю, це не буде з запасів, призначених для Польщі.

Раніше ми писали, що зміни у міграційній стратегії уряду Дональда Туска мають стати «відповіддю на повідомлення про зловживання у процесі репатріації та видачу «карт поляків».

Також нагадаємо, що у Польщі прокуратура Глівіце направила до суду обвинувальний акт проти фермера Пьотра Г. та його дочки Агати Г. за публічну пропаганду комуністичної ідеології та вихваляння війни рф.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь