Ціни на золото після рекордного росту перейшли до падіння

Політика

Світові ціни на золото впали, оскільки деякі інвестори почали його продавати після нещодавнього ралі, яке підштовхнуло ціну до рекордно високого рівня.

Про це повідомляє Reuters.

Спотове золото подешевшало на 0,4% до 2 724,50 дол за унцію після того, як 23 жовтня ціни досягли історичного максимуму в 2 758,37 дол.

Цього року спотове золото зросло на 32%. Зазначається, що це буде найбільшим річним зростанням золота з 1979 року, якщо воно залишиться поблизу цих рівнів.

Наближення президентських виборів у США 5 листопада, на яких, згідно з опитуваннями громадської думки, боротьба за Білий дім залишається напруженою, привертає увагу до майбутніх економічних, фінансових і геополітичних ризиків.Наступного тижня інвестори в золото будуть зосереджені на даних по інфляції та економічному зростанню в США в пошуках підказок про стан економіки, що може збільшити волатильність на ринку дорогоцінних металів.

Однак зростання цін на дорогоцінний метал призвело до зниження попиту на чутливих до цін азійських фізичних ринках, оскільки в Китаї зростають знижки, а споживачі в Індії купують менше золота в натуральному вираженні.

Спотове срібло, яке на початку тижня досягло 12-річного максимуму в 34,87 дол, впало на 1,4% до 33,23 дол за унцію. Платина втратила 1,6% до 1 009,43 дол.

Нагадаємо, в липні ціна на золото на Нью-Йоркській товарній біржі сягла нового історичного максимуму у 2483,73 дол за унцію (28,35 грама), побивши травневий рекорд у 2450 доларів. Золото почало дорожчати після коментарів голови Федеральної резервної системи США Джерома Павелла про можливе зниження облікової ставки у вересні.

20 травня 2024 року золото подорожчало до історичного максимуму після загибелі президента Ірану.

Центральний банк Індії перемістив понад 100 тонн золота з Великої Британії у свої власні сховища і незабаром збирається перевезти приблизно ще стільки ж.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь