Офіс у Женеві не порушує нейтралітету Швейцарії – НАТО

Політика, Світ

Голова нового офісу зв’язку НАТО в Женеві, іспанець Хоакін Моліна, заявив, що його посада не порушує нейтралітет Швейцарії, оскільки він не відповідає за двосторонні відносини з Берном.

У інтерв’ю агентству Keystone-ATS Моліна підкреслив, що його роль полягає в співпраці з міжнародними та неурядовими організаціями, які базуються в Женеві.

Він зазначив, що наявність офісу в Женеві є логічним кроком, оскільки це місто є важливим світовим центром дипломатії. Моліна вказав, що НАТО вже має офіси зв’язку в інших ключових містах, таких як Нью-Йорк і Відень, і що відсутність представництва в Женеві раніше була чимось на зразок аномалії.

На його думку, відкриття офісу не вплине на швейцарський нейтралітет, оскільки всі питання щодо двосторонніх відносин вирішуються між Брюсселем і Берном. Ідея про створення офісу була підтримана профільним комітетом верхньої палати швейцарського парламенту і оголошена після саміту НАТО у Вільнюсі в 2023 році.

Раніше ми писали, що Північноатлантичний альянс може відповісти на відправлення північнокорейських солдатів посиленням підтримки України та посиленням співпраці з противниками КНДР у регіоні.Також нагадаємо, що німецький канцлер Олаф Шольц проти не лише членства, а й запрошення України в НАТО.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь