Урсула фон дер Ляєн позитивно оцінила рішення президента Сербії не їхати до рф

Політика, Світ

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн похвалила сербського президента Александара Вучича за те, що він не поїхав на саміт БРІКС у Казані, а зустрівся з європейськими лідерами, включаючи її, а також прем’єр-міністрів Польщі та Греції.

Вучич, який делегував на саміт високопрофільну команду, зазначив, що у нього були заплановані важливі зустрічі.

Фон дер Ляєн зазначила, що присутність Вучича на зустрічах з європейськими лідерами свідчить про його наміри. Вона також підкреслила, що вірить у європейське майбутнє Сербії, адже її візит є сигналом підтримки розширення ЄС.

Проте, сербські ЗМІ повідомили, що фон дер Ляєн відмовилася від зустрічі з прем’єр-міністром Сербії Мілошем Вучевичем через його переговори з російською економічною делегацією, яка прибула до Белграда для обговорення поглиблення зв’язків із hосією. Вучич запланував зустріч із російськими посадовцями на суботу.

Раніше ми писали, що президент Сербії Александар Вучич 20 жовтня провів першу за майже два з половиною роки телефонну розмову з російським диктатором путіним.Також нагадаємо, що Туреччина і Сербія зацікавлені у спільному виробництві беспілотників військового призначення.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь