Шість керівників прокуратур подали у відставку через пенсії

Політика

Шість керівників обласних та спеціалізованих прокуратур написали заяви про звільнення. Вони раніше вибили собі через суд підвищені пенсії.

Як пише Офіс генпрокурора у соцмережах, про це заявив поки генпрокурор Андрій Костін.

За його словами, у відставку йдуть керівники Запорізької, Рівненської, Тернопільської, Харківської та Черкаської обласних прокуратур, а також голова Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Всі вони, за словами Костіна, отримували підвищені пенсії у зв’язку з вислугою років, призначені за рішенням суду.

Генпрокурор додав, що наразі триває службове розслідування щодо правомірності набуття прокурорами статусу особи з інвалідністю та нарахування прокурорам пенсійних виплат.Він повідомив також, що в ОГП почала роботу «незалежна комісія», яка шукатиме кандидатів на заміщення керівних посад в обласних та окружних прокуратурах. Комісія повинна оцінювати професійні якості та репутацію кандидатів.

Крім цього, за словами Костіна, Рада прокурорів підтримала внесення змін до закону про прокуратуру, щоб прокурори отримували пенсію за вислугу років лише після звільнення з роботи.

Голова ОГП пообіцяв, що ці «напрацювання будуть передані суб’єкту законодавчої ініціативи».

Як повідомлялося, 5 жовтня працівники Державного бюро розслідувань затримали та повідомили про підозру у незаконному збагачені керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи. Перед цим, 3 та 4 жовтня, правоохоронці провели низку обшуків у службових кабінетах та за місцем проживання посадовиці та її близьких родичів, знайшли мільйони готівки та інші цінності.

Згодом журналісти з’ясували, що 49 прокурорів Хмельницької області виявилися інвалідами 2 групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – за рішеннями начальника Пенсійного фонду Олександра Крупи, який є сином Тетяни Крупи.

22 жовтня Андрій Костін після засідання РНБО щодо ситуації із МСЕК заявив, що подав у відставку. Він зазначив, що підтримує позицію президента стосовно своєї політичної відповідальності.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь