FATF знову не внесла росію до чорного списку: хто завадив

Політика, Світ

Міжнародна група протидії відмиванню брудних грошей (FATF) вкотре не внесла рф до чорного списку, бо проти була низка країн.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією джерел агентства, пропозицію України про внесення рф до списку країн, які погано дотримуються вимог щодо протидії відмиванню грошей, не підтримали Китай, Індія, Саудівська Аравія та Південна Африка.

Співрозмовники журналістів додають, що Бразилія також була серед країн-противників ініціативи.

При цьому, за інформацією ще одного джерела, пропозиція України була відкладена для збору додаткових доказів.Нагадаємо, у лютому 2024 Група з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) продовжила призупинення членства росії, але не внесла її до чорного списку країн, таких як Іран чи КНДР.

Раніше повідомлялося, що напередодні зустрічі глобальної організації по боротьбі з відмиванням коштів – Financial Action Task Force (FATF), рф погрожувала її членам, щоб її не внесли до чорного списку. Зокрема, шантажувала Індію припиненням поставок запчастин до зброї.

24 лютого 2023 FATF повністю призупинила членство росії в організації. Україна наполягає, що FATF має запровадити подальші обмеження та додати рф до свого чорного списку.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь