Зеленський призначив першого заступника Умєрова на ще одну посаду

Політика

Президент України Володимир Зеленський призначив першого заступника міністра оборони Івана Гаврилюка на ще одну посаду. Гаврилюк очолив комісію з військово-технічного співробітництва.

Про це йдеться в указі президента №736.

Гаврилюка, який також є першим заступником міністра оборони, призначили на посаду голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Водночас з цієї посади звільнили ексзаступника міністра економіки Ігоря Фоменка. Його звільнили з Мінекономіки 18 червня 2024 року.

Зеленський доручи голові комісії у двотижневий строк подати пропозиції щодо персонального складу комісії.Також президент призначив секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Литвиненка головою Ради експертів з питань енергетичної безпеки.

Раніше пройшла інформація, що Кабмін призупинив бронювання від мобілізації, бо президент Зеленський обурився кількістю вже заброньованих осіб.

У результаті уряд за підсумками наради постановив призупинити процедуру бронювання до 15 листопада і провести аудит того, які підприємства та працівники отримали таку пільгу.

Раніше Кабінет міністрів України забронював від мобілізації весь персонал неурядових організацій та підприємств, які мають закордонне фінансування і є критично важливими для функціонування економіки.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь