рф передала Ірану розвіддані за кілька годин до атаки Ізраїлю

Політика, Світ

росія передала Ірану розвідувальні дані. Це сталося за декілька годин до початку атаки Ізраїлю на Іран 26 жовтня.

Про це повідомляє Sky News Arabia.

Джерело видання зазначає, що росія повідомила Ірану про переміщення американських та ізраїльських військових. За словами співрозмовника, Москва надала цю інформацію через «співпрацю з Іраном і зниження ескалації в регіоні».

Як пише Sky News Arabia, Іран применшив наслідки ізраїльської атаки. Тегеран стверджував, що на деяких об’єктах були «невеликі наслідки». При цьому іранські ЗМІ заперечили заяви Ізраїлю про удари по 20 точках та про участь 100 ізраїльських військових літаків в атаці.

Як додає видання, заяви Ірану підтверджують, що ізраїльські удари були націлені на військові бази в провінціях Ілам, Хузестан і Тегеран.У суботу, 26 жовтня, Ізраїль на світанку атакував Іран. Як заявили в армії оборони Ізраїлю (ЦАГАЛі), це була відповідь на ракетну атаку Тегерана на початку жовтня. Тоді Іран випустив по Ізраїлю майже 200 балістичних ракет. У мережі повідомляли про вибухи у Тегерані та інших містах.

США підтримують право Ізраїлю на самооборону. Вашингтон рішуче налаштований не дати використати напруженість або розширити конфлікту в регіоні.

Армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об’єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Влада Ірану наказала збройним силам країни бути готовими до війни з Ізраїлем. Водночас, Тегеран намагається уникнути протистояння, навіть ціною знищення підконтрольних угруповань у Лівані та Секторі Газа.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь