ЗСУ НА КУРЩИНІ ВПЕРШЕ ЗНИЩИЛИ РІДКІСНИЙ РОСІЙСЬКИЙ БРОНЕАВТОМОБІЛЬ: ЩО ПРО НЬОГО ВІДОМО

Світ

ЗСУ НА КУРЩИНІ ВПЕРШЕ ЗНИЩИЛИ РІДКІСНИЙ РОСІЙСЬКИЙ БРОНЕАВТОМОБІЛЬ: ЩО ПРО НЬОГО ВІДОМО

Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська

Українські Сили оборони вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль ЛСТС-1944 “Сармат-3” – у населеному пункті Глушково в Курській області. При цьому, як зазначають аналітики Defense Express, фото знищеної машини виклав депутат Курської обласної думи Олексій Золотарьов, помилково назвавши її “українським бронеавтомобілем

Як зазначають аналітики, “Сармат-3” – це новітня версія лінійки сімейства військових автомобілів.  Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська.

Роботи над “Сарматом-3” орієнтовно завершилися у 2016-2017 році, але потім Міноборони РФ відправило машину на доопрацювання, щоб удосконалити характеристики машини. У 2022 році врешті було продемонстровано “повноцінний бронеавтомобіль, розроблений на базі “Сармат-3”.

Як зазначають у Defense Express, “Сармат-3” маэ вагу 3,5 тонни; двигун потужністю 153 к.с.; максимальну швидкість – 150 км/год та може перевозити 8 осіб або 1500 кг вантажу.

У новій легкоброньованій версії СТС “Сармат-3” може нести вантаж до 900 кг або до 4 бійців, забезпечує швидкість до 120 км/год, дальність ходу – 500 км.

Бронеавтомобіль може бути озброєний кулеметами 7,62 мм або 12,7 мм, гранатометами АГС-17 або протитанковим ракетним комплексом “Корнет”.

ВТРАТИ РОСІЇ В УКРАЇНІ

Як писав Forbes, за останні два тижні українські морські піхотинці та десантники створили в Курській області справжню “дорогу смерті” для російських військ, знищивши щонайменше 17 знищених російських броньованих вантажівок, БТРів і танків.

Загалом за минулу добу Сили оборони України ліквідували 1 690 російських окупантів. Також знищено 12 танків, 45 бронемашин та 29 артсистем.

24 жoвтня. Яке cвято. Якщо ви це зробите cьогодні, то хвоpоби та пpоблеми не оминуть вас. Будьте обеpежні
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 24 жовтня за новим і старим стилем, що можна і не можна робити, у кого іменини

‼️🙏 Зaвтpa, 25 жoвтня – Вeлuкe i вaжлuвe цepкoвнe cвятo! Кaтeгopuчнo зaбopoнeнo poбuтu цi peчi…
Якe цepкօвнe cвятօ в Укpaїнí вíдзнaчaють 25 жօвтня тa якí օcօбливօcтí вօнօ мaє для yкpaїнцíв

На днях, доля закинула мене в Конча-Заспу. Знаєте, що мене вразило найбільше за все у цьому “Блатному царстві”…
На днях, доля закинула мене в Конча-Заспа, в районі села Козин

Залишити відповідь