ЗСУ на Курщині вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль

Політика

Українські Сили оборони вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль ЛСТС-1944 «Сармат-3» – у населеному пункті Глушково в Курській області.

При цьому, як зазначають аналітики Defense Express, фото знищеної машини виклав депутат Курської обласної думи Олексій Золотарьов, помилково назвавши її «українським бронеавтомобілем».

Як зазначають аналітики, «Сармат-3» – це новітня версія лінійки сімейства військових автомобілів.  Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська.

Роботи над «Сарматом-3» орієнтовно завершилися у 2016-2017 році, але потім Міноборони рф відправило машину на доопрацювання, щоб удосконалити характеристики машини. У 2022 році врешті було продемонстровано “повноцінний бронеавтомобіль, розроблений на базі «Сармат-3».

Як зазначають у Defense Express, «Сармат-3» має вагу 3,5 тонни; двигун потужністю 153 к.с.; максимальну швидкість – 150 км/год та може перевозити 8 осіб або 1500 кг вантажу.
У новій легкоброньованій версії СТС «Сармат-3» може нести вантаж до 900 кг або до 4 бійців, забезпечує швидкість до 120 км/год, дальність ходу – 500 км.

Бронеавтомобіль може бути озброєний кулеметами 7,62 мм або 12,7 мм, гранатометами АГС-17 або протитанковим ракетним комплексом «Корнет».

Українські десантники оприлюднили відео зі знищеною ворожою технікою у Курській області росії на так званій «дорозі смерті» – шлях встелений знищеною ворожою технікою.

У російській армії продовжуються бунти. Нещодавно командири розстріляли підрозділ штурмовиків, які відмовилися йти на завдання на фронті.

Також нагадаємо, що Північна Корея відправила до росії своїх військових, замаскованих під бурят і якутів, щоб допомогти Кремлю відбити Курську область. Це мрже стати першим іноземним втручанням у війну з початку повномасштабного вторгнення рф у лютому 2022 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь