Байден ініціював удар Ізраїлю по Ірану

Політика, Світ

Президент США Джо Байден закликав прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу підготувати удар, який би став відповіддю Ірану та стримав майбутні атаки на Ізраїль.

Про це повідомляє CNN.

За словами представника Білого дому, такий крок зможе стримати подальші напади та привернути увагу громадськості до нестабільності на Близькому Сході, що є важливим за кілька днів до президентських виборів у США.

Байден обговорив це питання з Нетаньягу 17 жовтня, під час своєї поїздки до Німеччини.

«Президент Джо Байден обговорив загальну ситуацію з прем’єр-міністром Нетаньягу. Минулого тижня він закликав прем’єр-міністра розробити відповідь, яка б стримувала подальші напади на Ізраїль і водночас зменшувала ризик подальшої ескалації. І це наша мета. Це також мета Ізраїлю», — зазначив представник.Раніше ми писали, що армія оборони Ізраїлю заявила, що завершила нічні авіаудари по іранських військових об’єктах. В ударах на відстані близько 1600 кілометрів від Ізраїлю брали участь десятки літаків, включаючи винищувачі, заправники та розвідники.

Також нагадаємо, що влада Ірану наказала збройним силам країни бути готовими до війни з Ізраїлем. Водночас, Тегеран намагається уникнути протистояння, навіть ціною знищення підконтрольних угруповань у Лівані та Секторі Газа.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь