Чому якщо яйце пеpеварити жoвток cтає зеленим? Вiдповідь здивує бaгатьох

Події України

Курячі яйця є важливим джерелом поживних речовин, які необхідні для підтримки здоров’я організму.

Це дуже збалансований продукт, який варто включати до свого раціону на регулярній основі.

Найкориснішим варіантом їх приготування вважається варіння.

Однак часом жовток змінює свій колір, набуваючи неапетитного зеленого відтінку.

Чому так може відбуватися?

Дехто вважає, що жовток змінює колір через те, що куплений не зовсім якісний продукт.

Побачивши зеленого жовтка господині виявляють обережність і навіть не вживають продукт в їжу.

Однак це помилкова думка: їсти таке яйце можна без ризику для здоров’я. Але виглядає воно непривабливо.

Мало хто знає про те, що зелений відтінок є лише результатом хімічної реакції, викликаної некоректною термічною обробкою.

Так відбувається в тому випадку, якщо ви варите яйця надто тривалий час.

Жовток містить у своєму складі залізо, яке починає виділятися під тривалою дією температури.

Коли залізо вступає у хімічну взаємодією з сірководнем, у місці де жовток контактує з білком, утворюється сульфід заліза, який і надає жовтку зеленого відтінку.

Тому варто дотримуватись прийнятих норм.

Для варіння яйця досить почекати до 10 хвилин. Цього часу буде цілком достатньо для того, щоб воно зварилося.

Джерело

Залишити відповідь