Британський нейрохірург Генрі Марш у Львові розповів про важливість командної роботи в медицині

Події України

Відомий британський нейрохірург Генрі Марш, легенда світової медицини відвідав Перше медоб’єднання Львова. Тут він зустрівся з лікарями, інтернами та студентами-медиками і прочитав їм лекцію на тему важливості командної роботи в медицині.

Важливо не приховувати свої помилки

Видатний нейрохірург висловив упевненість, що саме ефективна комунікація медпрацівників з колегами та пацієнтами – це запорука успішної роботи.
За словами Генрі Марша дуже важливо не приховувати свої помилки, а навпаки – обговорювати їх з колегами. Командна робота призводить до того, що прийняті рішення стають кращими.

– Адже мої помилки краще видно збоку – очима колег. Водночас їхні помилки краще видно також збоку – вже моїми очима. Я тут для того, щоб пояснити це і молодим, і досвідченим фахівцям, – наголосив у своїй лекції Генрі Марш.

Фото на пам’ять та автографи

Під час зустрічі медики мали змогу поставити свої запитання гостю та зробити спільну світлину. А також – підписати книжки його авторства, які вже давно перекладені українською мовою та популярні в нашій країні. Адже йдеться не лише про нейрохірургію та лікарський досвід Генрі Марша у Великій Британії, а зокрема – і в Україні.

Візити в Україну

Уперше Генрі Марш приїхав до України ще 1992 року. Відтоді він здійснив близько 30 візитів до українських медзакладів і проконсультував та прооперував сотні нейрохірургічних пацієнтів. Переважно – дітей.

Зокрема, до дитячої лікарні Святого Миколая Першого медоб’єднання Львова він приїхав уже всьоме. Востаннє тут був ще п’ять років тому. Нині, каже, найбільше його вразив стрімкий розвиток лікарні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також про зв’язок видатного нейрохірурга з Україною та його тутешніх пацієнтів 2007 року вийшов документальний фільм “Англійський хірург”, який здобув чимало нагород на європейських та американських кінофестивалях.

Залишити відповідь