У Тамбовській області рф виникла пожежа після «прильоту»

Політика, Світ

У Тамбовській області росії заявили про атаку дронів та пожежу. Біля місця інциденту розташований місцевий нафтопереробний завод.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Губернатор Тамбовської області Максим Єгоров у Telegram заявив, що після опівночі за місцевим часом у Мічурінському муніципальному окрузі зафіксували “приліт” дронів.

“На даний момент відомо про 11 безпілотників. Одиничне загоряння внаслідок “хлопка” оперативно ліквідовано силами ГУ МНС Росії по Тамбовській області”, – написав він.

У мережі місцеві жителі повідомили про пожежу у районі села Новонікольське. Загоряння спалахнуло на диспетчерській станції “Транснефть-Дружба”, а у цьому ж селі знаходиться Мічурінський нафтопереробний завод.У Міноборони рф заявили, що російська ППО за ніч “перехопила” 51 дрон, 18 з них – нібито над Тамбовською областю, 16 – над Бєлгородською, по чотири – над територіями Брянської, Липецької та Орловської областей, три – над Воронезькою та один – над Курською та Азовським морем.

Варто зазначити, що українські захисники неодноразово атакували російські нафтопереробні заводи, які забезпечують пальним окупаційні війська. Дронами були атаковані НПЗ на території росії, а також на окупованих територіях, зокрема у Криму.

Нещодавно московський нафтопереробний завод «Газпромнефть» призупинив роботу комбінованої установки Євро+ після пожежі, що сталась внаслідок атаки безпілотників 1 вересня.

А на території нафтобази в порту окупованої Феодосії, по якій успішно завдали удару Сили оборони, з осені 2022 року стояла система ППО «Панцир-С1».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь